Huisman Computerservice bestaat 35 jaar! (1988-2023)

Ik was 22 toen ik mijn bedrijf liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dat is nu 35 jaar terug, 35 jaar dat moet je even laten bezinken, anders geloof je het niet. Wat vliegt de tijd! Best bijzonder om deze leeftijd als IT bedrijf te mogen bereiken, zeker als je beseft dat één jaar in deze snelle en dynamische IT wereld al als een hele lange periode aanvoelt. De ontwikkelingen volgen elkaar immers razendsnel op. Nog een bijzonderheid is dat wij nog altijd een aantal relaties van het eerste uur als klant hebben. Dat betekent dat die klanten al 35 jaar, en sommige zelfs langer, klant bij Huisman Computerservice zijn. Dat zijn geen klanten of relatie meer maar eerder goede vrienden.

En nu is het klaar.

De ondernemer van een eenmanszaak is altijd nauw verbonden met zijn bedrijf, zeg je Huisman Computerservice dan zeg je Rinke Huisman en andersom. Dat betekent dat de onderneming valt of staat met het wel en wee van de ondernemer en dat laatste is het afgelopen jaar een probleem geworden. De uitdaging en het plezier in het ondernemen is er niet meer, daarom heb ik na lang wikken en wegen en met pijn in het hart de knoop doorgehakt, ik heb besloten om te stoppen met het bedrijf. Huisman Computerservice blijft nog even bestaan om de lopende verplichtingen en afspraken naar onze klanten en leveranciers na te komen en om de zaken netjes af te wikkelen. Daarna ben ik van plan een half jaar voor mezelf te nemen en mij te oriënteren wat ik nog graag wil gaan doen. Een nieuw hoofdstuk beginnen in je leven vereist lef. Nu komt er ruimte voor andere dingen.

 

 

 

En dan te bedenken dat mijn IT carrière begon in 1982 met het winnen van een opstelwedstrijd over het 200 jarig bestaan van Den Helder als marinestad.

Ik mocht een prijs uitzoeken en dat werd een Sinclair ZX81 computer. Die computer staat nog steeds te pronken op de kast in mijn kantoor.